15 °C
borús égbolt
2024. október 09., szerda
Dénes

Olaszos tepsis csirkecombok

2013. november 21.
2.8191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ahogy azt már olvashattátok, a héten egy mediterrán, olasz gasztronómiai túrára viszünk Benneteket, ezért ma egy tepsis, csirkés finomságot hoztunk!


Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
egy kevés fűszerpaprika
2 fej lilahagyma vagy vöröshagyma
1 citrom
rozmaringág
kakukkfű
20-30 dkg paradicsom
10 dkg fekete vagy zöld olívabogyó
1 dl száraz fehérbor (vizet is használhatunk)
1 teáskanál majoránna

Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk majd megsózzuk és egy tepsibe rakjuk őket, vagy egy hőálló tálba.

Az olívaolajat összekeverem a fűszerpaprikával és egy kevés borssal, majd ezzel a szósszal nyakon öntjük a csirkecombjainkat és egy kicsit állni hagyjuk. Figyeljünk arra, hogy a húsunkat mindenhol érje a szósz.

Közben a lilahagymát megtisztítom, illetve a fokhagymát is ha szeretnék, de nem kötelező. A lilahagymát és a citromot gerezdekre vágjuk.

A sütőt 220°C-ra előmelegítjük és a csirkecombokat körülbelül 10-15 percre berakjuk a sütőbe, hogy kicsit elősüssük őket. Ezután a lilahagymát, a fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet a hús köré szórjuk, és kicsit átforgatjuk a combokat. A sütő hőfokát vegyük vissza 200°C-ra és további 15 percig sütjük.

A paradicsomokat megmossuk majd gerezdekre vágjuk őket, majd az olívabogyókkal együtt a hús mellé dobáljuk és leöntjük az egészet a fehérborral. Megszórjuk a majoránnával és körülbelül még további fél órára visszatesszük a sütőbe.

Köretként héjában sült burgonyát ajánlunk, amit a hús mellé téve megsüthetünk, így az ízek a burgonyát is átjárják majd.
6 hozzászólás

bea74

11 éve, 9 hónapja és 6 napja

Guszta!

válasz erre

Böbe

11 éve, 9 hónapja és 20 napja

Biztos finom

válasz erre

marco

11 éve, 9 hónapja és 26 napja

Az egyik legnagyobb kedvencem!mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 9 hónapja és 26 napja

hmm jól néz ki mosolygó smiley fincsi zöldségekkel

válasz erre

Hampster

11 éve, 9 hónapja és 26 napja

Finom lehet és nem hízlaló!mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

11 éve, 9 hónapja és 26 napja

Guszta!

válasz erre