Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
egy kevés fűszerpaprika
2 fej lilahagyma vagy vöröshagyma
1 citrom
rozmaringág
kakukkfű
20-30 dkg paradicsom
10 dkg fekete vagy zöld olívabogyó
1 dl száraz fehérbor (vizet is használhatunk)
1 teáskanál majoránna
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk majd megsózzuk és egy tepsibe rakjuk őket, vagy egy hőálló tálba.
Az olívaolajat összekeverem a fűszerpaprikával és egy kevés borssal, majd ezzel a szósszal nyakon öntjük a csirkecombjainkat és egy kicsit állni hagyjuk. Figyeljünk arra, hogy a húsunkat mindenhol érje a szósz.
Közben a lilahagymát megtisztítom, illetve a fokhagymát is ha szeretnék, de nem kötelező. A lilahagymát és a citromot gerezdekre vágjuk.
A sütőt 220°C-ra előmelegítjük és a csirkecombokat körülbelül 10-15 percre berakjuk a sütőbe, hogy kicsit elősüssük őket. Ezután a lilahagymát, a fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet a hús köré szórjuk, és kicsit átforgatjuk a combokat. A sütő hőfokát vegyük vissza 200°C-ra és további 15 percig sütjük.
A paradicsomokat megmossuk majd gerezdekre vágjuk őket, majd az olívabogyókkal együtt a hús mellé dobáljuk és leöntjük az egészet a fehérborral. Megszórjuk a majoránnával és körülbelül még további fél órára visszatesszük a sütőbe.
Köretként héjában sült burgonyát ajánlunk, amit a hús mellé téve megsüthetünk, így az ízek a burgonyát is átjárják majd.