Hozzávalók:
2 db padlizsán
700 g paradicsompüré
200 g mozzerella
70 g parmezán
1 db vöröshagyma
2 ág bazsalikom
1 ág kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál liszt
só, bors
Elkészítés:
A padlizsánt szeleteljük fel vékonyan, majd sózzuk meg és hagyjuk állni picit, közben elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Ehhez adjuk a paradicsompürét, majd a sót, borsot, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Az egészet főzzök 10-15 percig alacsony lángon. A padlizsánt mossuk át és töröljük szárazra.
Ezt követően lisztezzük enyhén be a szeleteket és kevés olajon picit pirítsuk meg őket. Ezután egy tűzálló tálat kikenünk paradicsomszósszal, majd rétegezve tegyük bele a padlizsán szeleteket. Szórjuk meg bőven sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.