Hozzávalók:
2 csésze arborio rizs
3 csésze zöldség alaplé
2 evőkanál olívaolaj
3 közepes cukkini
250 g cseresznye paradicsom
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
pici citromlé
friss bazsalikom
50 g parmezán sajt
Elkészítés:
Első lépésként a rizst főzzük meg az alaplében. Egy pici olajon pirítsuk meg a rizst, majd apránként öntsük hozzá az alaplét. Közben a zöldségeket daraboljuk fel. Egy serpenyőben pároljuk meg kevés olajon a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a cukkinit is. Ha megpárolódott, akkor mehet bele a kész rizs is és a citromlé.
Alacsony lángon főzzük tovább, míg a nedvesség felszívódik. Végül keverjük bele a sajtot és szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal. Ezután tálalhatjuk is a krémes rizottót.