14 °C
erős felhőzet
2024. október 15., kedd
Teréz

Olasz zöldséges rizottó

2017. szeptember 11.
8.3491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ősszel sem szabad lemondani a zöldségekről, ilyenkor is különösen fontos, hogy eleget együnk, éppen ezért érdemes például vegetáriánus ételeket készíteni. Az olasz zöldséges rizottó éppen egy ilyen étel.


Hozzávalók:
2 csésze arborio rizs
3 csésze zöldség alaplé
2 evőkanál olívaolaj
3 közepes cukkini
250 g cseresznye paradicsom
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
pici citromlé
friss bazsalikom
50 g parmezán sajt

Elkészítés:
Első lépésként a rizst főzzük meg az alaplében. Egy pici olajon pirítsuk meg a rizst, majd apránként öntsük hozzá az alaplét. Közben a zöldségeket daraboljuk fel. Egy serpenyőben pároljuk meg kevés olajon a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a cukkinit is. Ha megpárolódott, akkor mehet bele a kész rizs is és a citromlé.

Alacsony lángon főzzük tovább, míg a nedvesség felszívódik. Végül keverjük bele a sajtot és szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal. Ezután tálalhatjuk is a krémes rizottót.
3 hozzászólás

debbie

7 éve, 8 hónapja és 14 napja

Szeretem a rizottót de soha nem csináltam még otthon.

válasz erre

Enci

7 éve, 8 hónapja és 14 napja

Nekem se mindig sikerül a rizottó.

válasz erre

leoni

7 éve, 8 hónapja és 14 napja

Képtelen vagyok jó rizottót csinálni otthon. Nem értem...

válasz erre