Hozzávalók:
3 g friss élesztő
125 ml víz
250 g kenyérliszt BL80
250 g kenyérliszt BL80
8 g friss élesztő
125 ml víz (langyos)
1,5 teáskanál só
125 g főtt burgonya
2 szál rozmaring
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a kovászt. Ehhez a 3 g élesztőt feloldjuk 125 ml vízben, majd egy tálba szitáljuk a 250 g lisztet és keverjük bele az élesztőt. 3-5 percig dagasszuk kézzel. Egy lisztes asztalra tesszük és addig gyúrjuk, míg sima nem lesz a tészta. Olajos fóliába tesszük, két órát pihentetjük, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap kivesszük a kovászt és egy órát pihenni hagyjuk. A másik adag élesztőt keverjük krémesre egy kis vízzel, majd keverjük bele a maradék vizet. A kovászt tegyük a dagasztógép edényébe, adjuk hozzá a lisztet, az elkevert élesztőt, és kb. 5 percig dagasztjuk.
Majd hozzáadjuk az áttört burgonyát, a sót és az apróra vágott rozmaring tüskéket, és további 5 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Végül átgyúrjuk és kisebb bucikat formálunk belőle.
A bucikat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 220 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.