11 °C
borús égbolt
2025. május 09., péntek
Gergely

Olasz pizzatészta

2013. november 24.
4.6711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Elérkeztünk az olasz hetünk utolsó napjához, amikor is a "nemzeti" ételük, a pizzatészta receptjét tudhatjátok meg.


Hozzávalók:
300 ml víz
3 evőkanál olívaolaj
500 g liszt
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 csipet só

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vízbe keverjük bele a cukrot és az olívaolajat, valamint morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk néhány percig, míg felfut.

A lisztünket szórjuk egy nagyobb munkalapra, és a sót keverjük bele. Formázzunk egy kis lyukat a lisztünkbe, ahova a felfutott élesztőnket öntsük. A kezünk segítségével gyúrjunk tésztát az összetevőkből. Addig dagasszuk kézzel, amíg nem lesz teljesen sima.

Ezt követően egy nagyobb tálat előveszünk, kikenjük egy kevés olívaolajjal és beletesszük a tésztánkat, majd a tészta tetejét is bekenjük olívaolajjal. Körülbelül 1-1,5 órára takarjuk le és tegyük egy langyosabb helyre, ahol szépen megtud kelni a pizzatésztánk.

Ha a kétszeresére dagadt a tészta, akkor már formázhatjuk is, ahogyan szeretnénk. Olyan feltétet rakunk rá, amilyet csak szeretünk!
Még jobb hatást érhetünk el, ha a kinyújtott tésztánkat még egy picit pihentetjük.
13 hozzászólás

leoni

12 éve, 5 hónapja és 12 napja

Na ez egy nagyon jó cikk! Végre meg tudom ezt is csinálni, mármint az igazi tésztát!mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből