Hozzávalók:
300 ml víz
3 evőkanál olívaolaj
500 g liszt
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vízbe keverjük bele a cukrot és az olívaolajat, valamint morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk néhány percig, míg felfut.
A lisztünket szórjuk egy nagyobb munkalapra, és a sót keverjük bele. Formázzunk egy kis lyukat a lisztünkbe, ahova a felfutott élesztőnket öntsük. A kezünk segítségével gyúrjunk tésztát az összetevőkből. Addig dagasszuk kézzel, amíg nem lesz teljesen sima.
Ezt követően egy nagyobb tálat előveszünk, kikenjük egy kevés olívaolajjal és beletesszük a tésztánkat, majd a tészta tetejét is bekenjük olívaolajjal. Körülbelül 1-1,5 órára takarjuk le és tegyük egy langyosabb helyre, ahol szépen megtud kelni a pizzatésztánk.
Ha a kétszeresére dagadt a tészta, akkor már formázhatjuk is, ahogyan szeretnénk. Olyan feltétet rakunk rá, amilyet csak szeretünk!
Még jobb hatást érhetünk el, ha a kinyújtott tésztánkat még egy picit pihentetjük.