A padlizsánkérm egy olyan étel, amit szinte lehetetlen elrontani, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. Ehhez a recepthez nem csak padlizsánt, hanem paradicsomot is használunk, valamint néhány fűszert. Nyáron érdemes elkészíteni.
Hozzávalók:
2 db közepes padlizsán
2 db kápia paprika
2 db paradicsom
olívaolaj
só, bors
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál petrezselyem
2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Egy tepsire tegyük rá a paprikát, a tetejükön bemetszett paradicsomokat, valamint a megszúrkált padlizsánokat. Meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk sóval. Ezután 190 fokos sütőbe tesszük fél órára. Majd kivesszük a paradicsomot és a paprikát félre tesszük, a padlizsánt pedig további 10 percre visszatoljuk. Ha picit hűlt a zöldség, akkor eltávolítjuk a paradicsomról és a paprikáról a héjat.
Tegyük a húst egy turmixgépbe, adjuk hozzá a padlizsán húsát is és turmxioljuk össze. Ezután tegyük egy tálba és keverjük hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a borsot, a petrezselymet és a citromlevet. Jól összekeverjük és behűtve fogyaszthatjuk.