31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Olasz kagylótészta saláta

2017. február 18.
10.2753
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és egyszerű tésztasaláta, melyhez nem kell sok hozzávaló. Magában is fogyasztható, de húsok mellé is tökéletes választás. Nem tartalmaz húst, így vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.


Hozzávalók:
300 g kagylótészta
1 csésze olasz salátaöntet
pici fekete bors
1 db zöld paprika
1 db lila hagyma
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
fél teáskanál só
250 g koktél paradicsom
2 csomag mini mozzarella
friss bazsalikom

Elkészítés:
A tésztát főzzük al dantera és hagyjuk kihűlni. A paprikát és a hagymát vágjuk apró kockákra, a paradicsomokat félbe. A tésztára öntsük az olasz salátaöntetet és az olívaolajat, majd az összevágott zöldségeket és a mozzarellát. Alaposan keverjük össze és ízesítsük sóval és borssal.

Végül szórjuk meg friss bazsalikommal. Hidegen tálaljuk.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

9 éve, 3 napja

Uhh de jó ez a recept. mosolygó smiley Szeretem a tésztasalikat.

válasz erre

Móni

9 éve, 4 napja

Szeretem a tészta salátákat.

válasz erre

csillucs

9 éve, 4 napja

Kéthetente belefér egy kis tészta. Pedig nagyon szeretem... és ez is nagyon tetszik.

válasz erre