25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Olasz fehérbab leves

2015. november 24.
2.7060
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha szereted az olasz ízvilágot, akkor ezt a levest is imádni fogod. Az olasz fehérbab leves, avagy más néven Pasta e fagioli egy zöldséges, sonkás, babos leves, mely egy könnyed saláta mellé kiváló választás.


Hozzávalók:
2-3 evőkanál olívaolaj
300 g száraz fehérbab
200 g tagliatelle tészta
150 g szárított füstölt sonka
150 g hagyma
50 g parmezán sajt
1 db répa
1-2 csipet só, bors
1 szál zeller

Elkészítés:
Első lépésként még előző este áztassuk be a babot, hogy ne legyen túl kemény főzésnél. A sonkát pár percre dobjuk forró vízbe, így egy picit megpuhul. Egy nagyobb főzőedénybe tegyük bele a lecsepegtetett babot, a sonkát, az apróra vágott hagymát, a szeletelt répát és zellert, majd öntsük fel vízzel. Közben sóval és borssal ízesítsünk.

Addig főzzük, míg a bab meg nem puhul, majd a leves felét szedjük ki és turmixoljuk össze. Ettől lesz krémes. Tegyük vissza a turmixolt részt a levesbe, majd a sonkát vegyük ki és vágjuk kockára. Közben a tésztát dobjuk a levesbe és hagyjuk főni.

Végül tegyük vissza a sonkát is és tálalhatjuk is. Parmezán sajttal megszórva és egy kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
4 hozzászólás

Regina

10 éve, 3 hónapja és 10 napja

Felkeltette az érdeklődésemet mosolygó smiley Biztos finom!

válasz erre

leoni

10 éve, 4 hónapja és 6 napja

Egyszer ettem ilyet és isteni volt. Köszi a receptet.

válasz erre

Linda

10 éve, 4 hónapja és 6 napja

Nem lehet rossz ez a babos leves.

válasz erre

monyó

10 éve, 4 hónapja és 6 napja

Hmm de jól néz ki.

válasz erre