Hozzávalók:
15 dkg cukor
10 dkg margarin
2 evőkanál liszt
6 darab tojás
3 tábla jó minőségű étcsokoládé (70%-os)
2 marék lapocskákra vágott mandula
Elkészítés:
A tojásokat szétválasszuk, és a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett a margarinnal, majd öntsük bele a tojássárgákat és a cukrot, ezután keverjük össze.
Ha a csokis keverékünk krémesen összeállt, akkor a tojásfehérje habot óvatosan keverjük bele a masszánkba. Figyeljünk arra, hogy a hab ne essen, ne törjön össze. Végül keverjük bele a két evőkanál lisztet és a mandulánkat.
Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük bele a masszánkat.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, körülbelül 180°C-on 30-40 percig sütjük.
Ha kész, várjuk meg míg kihűlt, végül tálalhatjuk.
Tipp:
Tálalhatjuk egy gombóc vanília fagylalttal, vagy meghinthetjük porcukorral, esetleg aki nagyon csokisan szereti, az csokiforgáccsal is megszórhatja.