15 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Olasz burgonyafánk

2019. március 02.
15.8401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és egyszerű olasz burgonyafánk, amit desszertként is és köretként is nyugodtan találhatunk. Az olaszok egyik nagy kedvence ez az étel. Hétvégére tökéletes választás lehet, ha valami különlegeset ennél.


Hozzávalók:
250 g főtt krumpli
250 g liszt
1 evőkanál cukor
2 db tojás
1 csipet só
30 g friss élesztő
50 g olvasztott vaj
bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
A megfőtt krumplit még melegen jól összetörjük és elkeverjük a liszttel, a sóval, a cukorral, a tojásokkal, olvasztott vajjal és végül belemorzsoljuk az élesztő is. Jó alaposan összekeverjük, kicsit dagasztjuk, majd egy órán át hagyjuk pihenni. Ezután kisebb golyókat formázunk a tésztából és ismét hagyjuk őket egy fél órát pihenni.

Végül bő forró olajban kisütjük a fánkokat.
1 hozzászólás

becky

6 éve, 8 hónapja és 21 napja

Köretnek nem biztos hogy enném.

válasz erre