5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Olasz amaretti keksz

2017. február 26.
9.5891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A tiramisu mellett a másik híres olasz desszertféleség, az amaretti. Az amaretti egy habcsók és keksz keveréke, amit nagyon könnyen elkészíthetünk akár otthon is. Rengeteg sütemény és torta alapja is lehet, de kávék mellé is szintén ezt a süteményt kínálják Olaszországban.


Hozzávalók:
2 db tojásfehérje
125 g mandulaliszt
125 g porcukor
1 csipet só
keserű mandula aroma

Elkészítés:
A tojásfehérjéket a porcukorral és a sóval egy habverővel magas fokozaton 10 perc alatt kemény habbá verjük. Ehhez keverjük adagonként egy fakanállal a mandulalisztet és néhány csepp mandula aromát. Ha szépen összeállt a massza, akkor nyomózsákba tesszük.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire nagyjából 2 cm átmérőjű kis köröket nyomunk, majd hagyjuk fél órát pihenni. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Hagyjuk 1-2 órát hűlni a kekszeket, mielőtt fogyasztanánk.
3 hozzászólás

Sandy

8 éve, 5 hónapja és 15 napja

Ezt nagyon szeretem. mosolygó smiley Ki is fogom próbálni.

válasz erre

Babóca

8 éve, 5 hónapja és 15 napja

Nagyon jó. Egyszerű.

válasz erre

Edit90

8 éve, 5 hónapja és 15 napja

Ez nagyon jó. Nem tudtam, hogy ilyen könnyen készül el.

válasz erre