20 °C
tiszta égbolt
2025. június 13., péntek
Antal, Anett

Olasz ricotta fánk

2024. január 15.
72.0432
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a farsangi szezon, ami egyben a fánk szezonja is, így ma mutatunk egy nagyon egyszerű receptet. Az olaszok ricotta felhasználásával készítenek fánkot, ami nagyon sokban hasonlít az általunk ismert túrófánkhoz.
 


Hozzávalók:
130 g liszt
2 evőkanál porcukor
2 teáskanál sütőpor
1 db narancs reszelt héja és 1 evőkanál leve
250 g ricotta sajt
2 db tojás
1 csipet só
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Egy tálban keverjük el a tojásokat, a ricottát, a narancs reszelt héját és a levet. Ezt követően a lisztet, sütőport, porcukrot és a sót beleszitáljuk a krémbe és alaposan összedolgozzuk. Idő közben egy edényben forrósítsuk fel az olajat 180 fokra, majd egy kanál segítségével szaggassunk fánkgolyókat.

Süssük őket 5 percig, majd csepegtessük le az olajat róluk. Porcukorral megszórva érdemes tálalni.
1 hozzászólás

csillucs

1 éve, 6 hónapja és 9 napja

Tisztára mint a túrófánk.

válasz erre