Fodros kel
A fodros kel ritkán szerepel a magyarok étrendjében, márpedig rendkívül hatékony ezen a téren, elképesztően sok omega-3 és omega-6 zsírsav található benne - persze rengeteg vitamin mellett - melyek a zsírégetés szempontjából kifejezetten lényegesek. Különösen ajánlatos belőle zöldséglevest készíteni, de párolva is egészen isteni, sőt a fodros kelből készíthetünk szárított chipset, ami akár nasiként sem utolsó.
A sóskát valamiért a legtöbben utálják, pedig rendszerint csak az a baj, hogy nem tudják megfelelően elkészíteni, hiszen olyan szuper főzelékek és levesek állíthatók össze a segítségével, ami kenterbe ver bármilyen más ételt. Nem csak erősíti az immunrendszert, de erőteljes vízhajtó hatást vált ki a szervezetből, méghozzá a zsírbontó folyamatok mellett.
Petrezselyem
A petrezselymet a legtöbben valamiért soha nem fogyasztjuk önmagában, pedig ha szeretjük az ízét, akkor bizony érdemes nyáron beépíteni az étrendünkbe, hiszen elképesztően hatásos, ha fogyókúráról van szó. Hogy miként alkalmazható, ha nem leves ízesítésére? Nos, a petrezselyem zöldjéből isteni zöld turmix készíthető, ami elképesztően egészséges, és gyakorlatilag nulla kalóriával képes alaposan eltelíteni minket.
Cékla
Sok helyen már van friss cékla, amit érdemes lehet már reszelni, préselni vagy savanyúságot készíteni belőle, mert elképesztően egészséges, májvédő funkció mellett elképesztően sok benne a vas, így segíti a vérképzést, de jelentős mértékben gyorsítja az anyagcserét is. Fontos, hogy nemcsak a gumója fogyasztható, hanem a leve is - lehet kapni külön céklalét -, aminek az íze ugyan nem a legjobb, de nagyon hatékony társ a fogyókúrában.
Az uborka amilyen finom és laktató, olyan sok előnyös hatást gyakorol a szervezetünkre! Képes segíteni a gyulladásos elváltozások enyhítésében, jó hatással van a légzőszervekre, mindemellett pedig mivel rengeteg vizet és rostot tartalmaz egyszerre, ezért az emésztésünket egyaránt alaposan megtámogathatjuk vele. Plusz pont, hogy mindemellett képes nyugtatni a bélrendszert és gyorsítani az anyagcserét!
Sárgarépa
A kertekben már beérett a sárgarépa, amit a népi gyógyászat évszázadok óta alkalmaz különféle problémák kezelésére, legyen szó májról, epéről vagy a szem betegségeiről. Nagyon erős immunvédő hatása van, segít megakadályozni a daganatos betegségek kialakulását, magas élelmi rosttartalmának hála pedig kiválóan megpörgeti az emésztést, valamint az anyagcserét egyaránt.