Hozzávalók:
250-300 g csirkemell
100 g kolbász vagy szalonna
1 nagy hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 közepes cukkini
1 kis padlizsán
1 piros paprika
100 g bab
100 g gomba
paradicsom
1/2 csésze tejszín
só, bors és cukor ízlés szerint
1/2 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkét vágjuk csíkokra a szalonnával vagy a kolbásszal együtt és tegyük fel egy kevés olajon pirulni. Addig pirítjuk, míg egy kis barnás színe nem lesz. Közben a zöldségeket vágjuk kockákra. A megpirult csirkéhez adjuk a hagymát, fokhagymát, majd a paprikát, padlizsánt és a babot. Fűszerezzünk sóval és borssal, főzzük az egészet 10 percig.
Ehhez adjuk a többi zöldséget, valamint az oregánót és a bazsalikomot. Addig főzzük, míg puha nem lesz a zöldség. Végül hozzákeverjük a tejszínt és ismét összefőzzük. Melegen tálaljuk.