21 °C
borús égbolt
2025. június 03., kedd
Klotild

Nyári zöld gazpacho leves

2021. július 10.
25.0351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed, hideg nyári leves, ami rengeteg zöldséget tartalmaz. Nagyon egyszerű az elkészítése és a nyári forró napokon kifejezetten jó választás.


Hozzávalók:
2 db zöldpaprika
1 db kígyóuborka
4 db újhagyma zöldje
10 dl kefir
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
só, bors
2 lime leve
olívaolaj

Elkészítés:
A kígyóuborkát pucoljuk meg és vágjuk ki a belsejét, ezután vágjuk össze, ahogy az újhagymát, a paprikát, a petrezselymet és a kaprot is. Az újhagymáknak egy részét félre tesszük, a többi hozzávalót egy turmixba tesszük a kefirrel együtt.

Turmixoljuk le a levest és adjunk hozzá sót, borsot és a lime levet. Kóstoljuk meg, ha szükséges még fűszerezzük. Végül behűtjük és hidegen tálaljuk az újhagymával és kevés olajjal.
nincs még hozzászólás