0 °C
tiszta égbolt
2025. január 14., kedd
Bódog

Nyári tökkrémleves

2022. augusztus 22.
78.6051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető krémleves, melyet idényzöldségből, tökből érdemes elkészíteni. Hidegen és melegen is egyaránt lehet fogyasztani, a kapor extra ízt ad neki.


Hozzávalók:
500 g tök
fél csokor kapor
1 fej hagyma
3 dl tej
3 dl zöldségalaplé
3 evőkanál tejföl
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A tököt gyaluljuk le, majd sózzuk meg és hagyjuk állni. Közben a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a tejet és az alaplevet, majd nyomkodjuk ki a tökből a levet és adjuk a leveshez. A kapor egy részét vágjuk össze és adjuk a leveshez, majd fedő alatt főzzük 15-20 percig.

Ha megfőtt a tök, akkor pürésítjük a levest egy botmixerrel, majd fűszerezzük sóval, borssal és a tejföllel. Végül megszórjuk a maradék kaporral. Hidegen vagy melegen tálaljuk.
1 hozzászólás

Natasha

2 éve, 7 hónapja és 7 napja

Őszi tökleves az finomabb.

válasz erre