8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Nyári könyvajánló - ezeket olvasd a vízparton 2. rész

2022. június 26.
49.0261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén nyáron rengeteg könyvújdonság közül válogathatnak, ha a vízparton a hűsölés mellett valami szórakoztató könyvet is szeretnénk olvasni. Legutóbbi cikkünkben már bemutattunk hét szuper nyári olvasmányt, és mai cikkünkben folytatjuk a listát újabb hét könyvvel, melyek egészen biztosan tetszeni fognak.


Paige Toon: Ha bárhová mehetnél

Az írónő legújabb regénye egy fiatal ausztrál lányról szól, aki soha nem hagyta el otthonát. Ám egy napon talál egy levelet édesanyja cuccai között, melyen sohasem látott édesapja címe volt. Elhatározza a lány, hogy felkeresi egyetlen élő rokonát, aki Olaszországban él. A fiatal lány az olasz fővárosban fedezi fel a mediterrán világot, új embereket ismer meg és egy jóképű pasit, akinek súlyos titok nyomja a vállát. (General Press)

Natalie Haynes: Ezer hajó

Az írónő az Ezer hajó című könyvével elrepít bennünket az ókori Görögországba, a trójai háború idejére, amikor a görögök végül nyernek és Aineiasz feleségének, Kreúszának menekülnie kell. A trójai háborúról sokan hallottak ám kevesen tudják mi történt azokkal a nőkkel, lányokkal, akiknek a háború idején menekülnie kellett. Mi várt rájuk a háború után? Miért küzdött meg az amazon hercegnő Akhilleusszal? Hogyan cselezte ki Pénelopeia a férje trónjára áhítozó kérőit? Az Ezer hajó az ő szemszögükből mutatja be a csatát. (General Press)

Nyári könyvajánló - ezeket olvasd a vízparton 2. rész - 2. kép

Sarah Vaughan: Egy botrány természetrajza

Sarah Vaughan regénye feszes ritmusú bírósági és megindító családi dráma az ítéletalkotás és igazságkeresés nehézségéről. A fiatal nőnek szembe kell néznie férje megcsalásával, de ennél nagyobb gond az, hogy a férfi egykori szeretője nemi erőszakkal vádolja a nő férjét. Az asszony kétségbeesetten próbálja megvédeni a családját, szilárd meggyőződése ugyanis, hogy a férfi ártatlan. Igazi 21. századi könyv, mely a mostani idők tükörképét mutatja. (General Press)

David Baldacci: Pengeélen

Ez az izgalmas és lehengerlő krimi a legforróbb nyári napokon is izgalomba hoz majd. Egy veszélyes farkas kilövésével megbízott vadász női maradványokra bukkan az észak-dakotai rengetegben, amit valószínűleg felboncoltak. Az ügy azonnal felkelti az FBI érdeklődését is, mivel elég gyorsan egyértelművé válik, hogy a nő múltját homály fedi. Amos Decker és kollégája elindul felderíteni az ügyet, ám ennél sokkal mélyebbre kell ásniuk a kisvárosban. (General Press)

Jeffrey Archer: Nézz félre!

William Warwick nyomozó és csapata új megbízást kapnak, a rendőrségi korrupciót kell felszámolniuk, ami nem tűnik egyszerű melónak. Az első célpontja egy fiatal detektív, akinek az életstílusát rendőri fizetésből lehetetlenség finanszírozni. A nyomozónak azzal is számolnia kell, hogy a korrupció sokkal mélyebben gyökerezik a rendőrségen, mint azt korábban gondolta. Jeffrey Archer új könyve izgalmakkal teli nyomozásról és szerelemről szól. (General Press)

Edith Bruck: Az elveszett kenyér

A magyar származású holokauszt túlélő legújabb könyvében ismét mesél a koncentrációs táborok szörnyűségeiről, valamint arról, hogyan talált magának egy teljesen új életformát, amikor egy hozzá hasonló száműzöttekből álló tánccsoporttal bejárta fél Európát. Megismerhetjük az akkori kislány hazatérést követő csalódottságát, és a többszöri újrakezdés nehézségeit. A rövid, izgalmas valós eseményeken alapuló könyv egészen biztosan tetszeni fog. (Európa kiadó)

Nyári könyvajánló - ezeket olvasd a vízparton 2. rész - 3. kép

Bódis Kriszta: Kisasszonyképző - Istenhegy I.

Bódis Kriszta író arra vállalkozott, hogy trilógiának tervezett regénysorozatában Tüdős Klára, a múlt század ikonikus nőalakjává vált emlékiratíró, divattervező, táncosnő, forgatókönyvíró és filmrendező kalandos életútját felidézze. Az életrajzi könyvben megismerhetjük hazánk egyik első feministáját, aki számtalan területen jeleskedett, megtudhatjuk álmait és azt, hogyan igyekezett megvalósítani őket. (Európa kiadó)
cikkünkben már bemutattunk hét szuper nyári olvasmányt, és mai cikkünkben folytatjuk a listát újabb hét könyvvel, melyek egészen biztosan tetszeni fognak. '>
2 hozzászólás

csillucs

1 éve, 11 hónapja és 18 napja

Az elveszett kenyér jó, de nagyon kevés az oldal.

válasz erre

baboka

1 éve, 11 hónapja és 19 napja

Jó kis krimik, nagyon bírom a nyomozós könyveket.

válasz erre