Hozzávalók:
2 szép csirkemell
2-3 szem burgonya
2 piros kaliforniai paprika
2-3 szem paradicsom
2 dl alaplé
1,5 dl száraz fehérbor (elhagyható)
5 dkg friss bazsalikomlevél
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk nagyobb kockákra. A lisztet keverjük össze sóval és borssal, majd hempergessük meg benne a csirkemellet. Egy nagyobb edénybe teszünk olívaolajat és hirtelen megpirítjuk a húst.
A zöldségeket vágjuk fel kockákra és adjuk hozzá a csirkéhez. A fokhagymát apróra vágjuk. Pirítsuk meg a zöldségeket is, majd öntsük fel az egészet az alaplével és a fehérborral. Alacsony lángon, fél órát főzzük lefedve.
A bazsalikomot vágjuk nagyobb darabokra. Ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús és a zöldségek, majd ha kell fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is.