Mai receptünk egy könnyed kelbimbósaláta, amit 15 perc alatt össze lehet dobni. Tökéletes köretötlet nyári ételekhez, de önmagában is lehet fogyasztani. Egy kis pirított bacon szalonnával érdemes feldobni, valamint egy kis sajttal.
Hozzávalók:
250-300 g kelbimbó
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 fej sonkahagyma
3 szelet bacon
3 evőkanál joghurt
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál citromhéj
1 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A bacont kevés olajon pirítsuk ropogósra, majd tegyük félre. Egy serpenyőben olajon pirítsuk meg az összevágott hagymát, majd dobjuk rá a szintén összevágott kelbimbót. 2-3 percig kevergessük és süssük. Ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük félre. Közben elkészítjük a citromos szószt.
A joghurtot, a majonézt, a reszelt fokhagymát, a citromlét és a citromhéjat keverjük össze. Szórjuk meg még sóval és borssal. Majd állítsuk össze a salátát. A joghurtos szószt a kelbimbóra öntjük, összekeverjük és rászórjuk a ropogós bacont.