Hozzávalók:
250-300 g kelbimbó
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 fej sonkahagyma
3 szelet bacon
3 evőkanál joghurt
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál citromhéj
1 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A bacont kevés olajon pirítsuk ropogósra, majd tegyük félre. Egy serpenyőben olajon pirítsuk meg az összevágott hagymát, majd dobjuk rá a szintén összevágott kelbimbót. 2-3 percig kevergessük és süssük. Ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük félre. Közben elkészítjük a citromos szószt.
A joghurtot, a majonézt, a reszelt fokhagymát, a citromlét és a citromhéjat keverjük össze. Szórjuk meg még sóval és borssal. Majd állítsuk össze a salátát. A joghurtos szószt a kelbimbóra öntjük, összekeverjük és rászórjuk a ropogós bacont.