Hozzávalók:
1 dl tej
1 evőkanál cukor
50 g friss élesztő
600 g finomliszt
500 g rétesliszt
80 g cukor
80 g olvasztott vaj
4 dl meleg tej
3 db tojás
csipet só
300 g nutella
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a tejbe és az evőkanál cukorba, majd hagyjuk pihenni, hogy teljesen felfusson. Közben egy nagy tálba szitáljuk bele a két féle lisztet és a cukrot. Végül mehet bele az olvasztott vaj, a felfutatott élesztő, a meleg tej és a tojások. Elkezdjük összedolgozni, majd csak ez után szórjuk bele a sót. Dagasszuk össze a tésztát és hagyjuk pihenni egy órán keresztül.
A megkelt tésztát osszuk két felé, így könnyebb lesz vele dolgozni. Egy lisztezett felületen mindkét tésztát kör alakúra nyújtjuk és egy pohár segítségével kiszaggatjuk a fánkokat. A fánkok felére tegyünk egy kevés nutellát, majd fedjük le őket. Végül melegítsük fel az olajat és süssük ki a fánkokat.