Hozzávalók:
350 g fehér liszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
1 tasak instant élesztő
2 db tojássárgája
50 g vaj
3 evőkanál kristálycukor
só
Nutella
Elkészítés:
A kétféle lisztet egy tálba tesszük, összekeverjük, majd mehet hozzá az élesztő, a tojássárgák, a puha vaj, a cukor és a csipet só. Jól összedolgozzuk az egészet és addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a keverőtáltól. Ezután lefedjük és melegebb helyen 1-1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük. Utána még egyszer átgyúrjuk óvatosan és ismét kelesszük.
Egy lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük nutellával. Érdemes egy kis cukrozott fahéjjal is megszórni a még finomabb íz érdekében. Feltekerjük óvatosan és 2-3 cm vastagon felszeleteljük. Éles kést használjunk, hogy ne nyomjuk össze a tésztát. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.