9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Novemberi könyvajánló

2022. november 23.
100.7281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nonka22 profilja, adatai
Nonka22
November a kuckózás egyik legjobb időszaka, ilyenkor sokan vágnak bele egy új olvasmányba, hiszen korán sötétedik, és jó elvonulni egy kicsit a világból egy jó regényen keresztül. Nézzétek meg, mit hozott 2022. tizenegyedik hónapja újdonságokban, és már gondoljatok arra is, hogy karácsonyra az egyik legjobb választás egy izgalmas olvasnivaló a szeretteinknek. A könyvek mellé pedig jöhet egy forró, finom tea vagy egy illatgyertya!


Jyson Gaddis: Érd el a zéró szintet!

Te melyik típusba tartozol? Kerülöd a konfliktust, vagy inkább beleállsz? A legtöbb ember retteg attól, hogy veszekedésbe csöppen, vitába, nézeteltérésbe - mert attól fél, nem tudja jól kifejezni magát, nem tudja érvényesíteni a véleményét, vagy ha mégis, akkor annak negatív következménye lesz. Munkahelyen, párkapcsolatban a konfliktus egy nagyra nőtt és félelmetes mumus, amihez azt társítjuk, hogy veszteséget fog okozni: ha a konfliktus nem jól alakul, elveszíthetjük a házasságunkat, a családunkat vagy a munkánkat, amelyek mind a biztonsághoz és a túlélésünkhöz kapcsolódnak.

Novemberi könyvajánló - 2. kép

Ezért szinte mindent megteszünk, hogy ne veszítsük el ezeket a kapcsolatokat, beleértve a konfliktus elkerülését, önmagunk elárulását, őszinteségünk beáldozását. A megoldatlan konfliktusok életünk minden egyes aspektusára hatással vannak, az önbizalomtól a fizikai és mentális egészségünkig. Jayson Gaddis a párkapcsolatok tanácsadója, és a világ egyik vezető szaktekintélye a személyek közötti konfliktusok tanulmányozása terén. Gaddis közel két évtizede segít egyéneknek, pároknak és csapatoknak, hogy a legmélyebb konfliktusaiknak mélyére ássanak. Segít az embereknek meglátni a konfliktusokban rejlő bölcsességet, és azt, hogyan juthatunk el a nullához - hogy milyen "tiszta és világos" érzésünk van másokkal kapcsolatban, miután feldolgoztunk egy nézeteltérést. (Kossuth Kiadó, 5.990 Ft)

Minna Lindgren: Menekülés az Alkonypagonyból

Hallottál már a helsinki nagyikról? - Ez egy három részes kötet első epizódja, amit most bemutatunk, pedig a második. Ugyanakkor különállóan is lehet őket olvasni, persze, ha hiányozni kezdenek a szereplők, az Alkonypagony idős lakói, akkor szerezd be a köteteket egymás után. Ebben a részben az abszurd humor megint mindent visz: az Alkonypagony Idősotthon valóságos pokollá válik, miután megszállják a külföldi, finnül folyékonyan káromkodó felújító munkások.

Novemberi könyvajánló - 3. kép

Rettenetes a zaj, a falon óriási lyuk tátong, számos dolog eltűnik, az öregeknek hordozható szárazvécét kell használniuk. Siiri, Irma és Anna-Liisa ismételten kénytelenek a saját kezükbe venni az irányítást, és a fiatalok körében népszerű közös lakásbérlés mellett döntenek az egzotikus Hakaniemi városrészben. Az együttlakás korántsem felhőtlen, mindenkinek megvan a maga szokása és rigolyája. Rájuk szakad a háztartási munkák cseppet sem vidám, széles tárháza, meg kell tanulniuk a hospice-ellátást, és elgondolkoznak az eutanázia kérdésein is. S mitől lesz egy vicces északi krimi? Az idősek megint találnak egy ügyet, amit ki kell nyomozniuk! (Kossuth Kiadó, 4.800 Ft)

Manuela Inusa: Álmok csokoládéboltja - A Valerie Lane álmodozói 2.

Valerie Lane-en a világ legromantikusabb utcácskája! Minden bolt, ami itt található, valamitől különleges. A lányok, akik vezetik, barátnők is egyben. Ebben a kötetben a csokoládéé a főszerep - Keira ugyanis kézműveskedik, és minden, amihez hozzáért, isteni finomsággá változik. A kicsik és nagyok egyaránt rajonganak a Valerie Lane-i boltocska isteni bonbonjaiért, kekszeiért és csokoládéval bevont gyümölcseiért. A sok finomság körül sürgölődő Keira gyakran bizony maga is enged a kísértésnek. Muszáj megkóstolni, és boldogságot adni önmagának.

Novemberi könyvajánló - 4. kép

De mit számít ez? Keira kitart szenvedélye és nőies formái mellett. Csupán kedvese, Jordan nézi rossz szemmel Keira alakját, vele így aztán napi szinten konfliktusokba keveredik. Biztos, hogy ő lesz a lány számára az igazi? Jó az a kapcsolat, ahol a hivatásod rossz szemmel nézik, ahol az alakod kritizálják? A könyv nem gasztronómiai kalauz, hanem kedves történet arról, hogyan váljunk igazán azzá, akik vagyunk, és mi az, amit egy kapcsolatért még meg kell tenni. Na és persze a szerelemről is tanít valamicskét a regény. (Kossuth Kiadó, 4.200 Ft)

Nina-Sophia Miralles: A Vogue története

Volt már a kezedben ez az ikonikus divat és design magazin? Tudtad róla, hogy 1892-ben Arthur Baldwin Turner alapította az Amerikai Egyesült Államokban? Turner az új New York-i felső osztályt célozta meg a magazinnal: férfi olvasói számára akarta bemutatni a felső osztály szokásait, szabadidős tevékenységeit, társadalmi eseményeit, a helyeket, amelyeket látogatnak és a ruhákat, amelyben járnak.

Novemberi könyvajánló - 5. kép

Pletykalap volt? Meglehet, Ma azonban, 128 évvel később, a Vogue 25 országban jelenik meg, nyomtatott verzióját több mint 12 millióan olvassák és 67 millió online felhasználóhoz jut el. Több mint egy évszázada vitathatatlanul piacvezető, a világ egyik legismertebb márkája, egyben többmilliós pénztermelő gépezet. Nemcsak egy divatmagazin, hanem intézmény. De vajon mi, vagy ami még fontosabb, ki felelős a Vogue hosszú távú sikeréért? (Kossuth Kiadó, 6.500 Ft)
3 hozzászólás

Sandy

1 éve, 6 hónapja és 3 napja

Nagyon jó kis könyvek ezek, bár én már a karácsonyi könyveket vadászom.

válasz erre

Carrie

1 éve, 6 hónapja és 5 napja

Juj a Vogue története nagyon érdekel. Tuti megveszem.

válasz erre

bababum

1 éve, 6 hónapja és 8 napja

Helsinki nagyikat olvastam egyszerűen zseniális. Nagyon tetszett az első rész, ezt karácsonyra tuti beszerzem. mosolygó smiley

válasz erre