Hozzávalók:
400 g zöldbab
400 g kifliburgonya
150 g tonhalkonzerv
20 g szardella filé
1 kis fej lilahagyma
4 db tojás
olívaolaj
1 db citrom
100 g fekete olívabogyó
10 g kapribogyó
2 db paradicsom
Elkészítés:
Első lépésként főzzük meg héjában a burgonyákat, majd pucoljuk meg és vágjuk cikkekre. A tojást szintén főzzük keményre és vágjuk cikkekre. Ha fagyasztott zöldbabot használunk, akkor csak engedjük fel, de ha frisset veszünk, akkor először forró, sós vízbe tegyük, majd néhány másodperc után jeges vízbe.
A hagymát vágjuk vékony karikákra. A zöldbabot tegyük a tányér közepére, majd körbe mellé a burgonyát és a lilahagymát. A tonhalat a saláta közepébe, míg a szardellát a saláta köré tesszük. Ráhalmozzuk a többi hozzávalót is és végül az olívaolajjal meglocsoljuk.