22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Nizzai saláta

2015. február 27.
2.8641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy francia saláta, mely Franciaországból származik. Elkészítése egyszerű és nagyon tápláló, mivel kétféle halat is tartalmaz, plusz tojást is. Reggelire is tökéletes, de akár könnyed vacsoraként is tálalhatjuk.
 


Hozzávalók:
400 g zöldbab
400 g kifliburgonya
150 g tonhalkonzerv
20 g szardella filé
1 kis fej lilahagyma
4 db tojás
olívaolaj
1 db citrom
100 g fekete olívabogyó
10 g kapribogyó
2 db paradicsom

Elkészítés:
Első lépésként főzzük meg héjában a burgonyákat, majd pucoljuk meg és vágjuk cikkekre. A tojást szintén főzzük keményre és vágjuk cikkekre. Ha fagyasztott zöldbabot használunk, akkor csak engedjük fel, de ha frisset veszünk, akkor először forró, sós vízbe tegyük, majd néhány másodperc után jeges vízbe.

A hagymát vágjuk vékony karikákra. A zöldbabot tegyük a tányér közepére, majd körbe mellé a burgonyát és a lilahagymát. A tonhalat a saláta közepébe, míg a szardellát a saláta köré tesszük. Ráhalmozzuk a többi hozzávalót is és végül az olívaolajjal meglocsoljuk.
4 hozzászólás

kpal

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Ehhez én is kedvet kaptam. mosolygó smiley

válasz erre

baboka

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Nagyon finom lehet.

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Elég jól hangzik. mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Az egyik kedvenc salátám. mosolygó smiley Imádom!

válasz erre