Hozzávalók:
175 g gyömbéres keksz
50 g vaj
200 g fehércsokoládé
300 g zsíros krémsajt
3 dl habtejszín
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
A torta alapjához a kekszet egy aprítógépbe tesszük és összetörjük. Ehhez adjuk az olvasztott vajat, majd összekeverjük. Egy 20 cm-es tortalap aljára és oldalára nyomkodjuk a kekszes alapot, majd az egészet hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A krémsajtot és a kihűlt csokoládét keverjük össze. A tejszínt verjük fel és két részletben keverjük a csokis alaphoz. Ehhez keverjük a citromlét és a vaníliát is. A krémmel töltsük meg a kekszes alapot, majd tegyük hűtőbe néhány órára vagy akár egy éjszakára. Ezután lehet fogyasztani.