6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Nem csak a lelket, a testet is egészségessé teszi a masszázs

2013. november 11.
7.3521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A masszázsról sokan úgy hiszik, hogy a lelki kényeztetésen túl nem sok haszna van, holott kevesen tudják, de számtalan egészségügyi problémától óvhat meg minket, amennyiben egy hivatásos masszőr a megfelelő pontokat találja meg testünkön.


Az Emory Egyetem kutatói ugyanis bebizonyították, hogy például a svédmasszás - amely nem a durva mozdulatokon, hanem éppen a gyengéd érintéseken alapul - enyhítheti a depresszió, a kóros fáradtság, de még az asztma tüneteit is, sőt, a hátfájásra és egyéb izompanaszokra is pozitív hatással van. A vizsgálatok során egészséges embereket vontak be a kísérletekbe, akiket négy csoportra osztottak fel és öt héten keresztül különféle időközönként és különböző intenzitással masszíroztatták meg őket.

A négy csoportot további két részre osztották fel a szakemberek, így két csapat hetente egyszer, két csapat pedig hetente kétszer részesült masszázsban, de különféle típusokban. A pontos eredmények ugyan még elemzésre várnak, de azt már most kijelentették a kutatók, hogy azoknál a pácienseknél, akik hetente több alkalommal is intenzív masszázsban részesültek, azok sokkal jobban érezték magukat, frissebbek voltak, könnyebben aludtak és kevésbé panaszkodtak hát- vagy gerincfájdalmakra, mint azok, akik csak egyszeri alkalommal részesültek kezelésben. A kutatás célja az, hogy az orvostudomány megértse a masszázs által előidézett biológiai hatásokat, így azokat különféle kezelések mellett alkalmazhassák a jövőben.
5 hozzászólás

bettike

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Engem is bevehettek volna a tesztbe...mosolygó smiley

válasz erre

becky

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Legalább egy éve nem masszíroztak meg.szomorú smiley Jól esne.

válasz erre

Mariann

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Egy jó masszázs nekem is jól esik mindig a stresszes napokban

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

de jó is lenne egy masszázs, remélem nyerek nálatok mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

A legnyugtatóbb dolog - a jó forró fürdő mellett...

válasz erre