1 °C
enyhe havazás
2023. december 11., hétfő
Árpád

Nem csak a lelket, a testet is egészségessé teszi a masszázs

2013. november 11.
7.0691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A masszázsról sokan úgy hiszik, hogy a lelki kényeztetésen túl nem sok haszna van, holott kevesen tudják, de számtalan egészségügyi problémától óvhat meg minket, amennyiben egy hivatásos masszőr a megfelelő pontokat találja meg testünkön.
 


Az Emory Egyetem kutatói ugyanis bebizonyították, hogy például a svédmasszás - amely nem a durva mozdulatokon, hanem éppen a gyengéd érintéseken alapul - enyhítheti a depresszió, a kóros fáradtság, de még az asztma tüneteit is, sőt, a hátfájásra és egyéb izompanaszokra is pozitív hatással van. A vizsgálatok során egészséges embereket vontak be a kísérletekbe, akiket négy csoportra osztottak fel és öt héten keresztül különféle időközönként és különböző intenzitással masszíroztatták meg őket.

A négy csoportot további két részre osztották fel a szakemberek, így két csapat hetente egyszer, két csapat pedig hetente kétszer részesült masszázsban, de különféle típusokban. A pontos eredmények ugyan még elemzésre várnak, de azt már most kijelentették a kutatók, hogy azoknál a pácienseknél, akik hetente több alkalommal is intenzív masszázsban részesültek, azok sokkal jobban érezték magukat, frissebbek voltak, könnyebben aludtak és kevésbé panaszkodtak hát- vagy gerincfájdalmakra, mint azok, akik csak egyszeri alkalommal részesültek kezelésben. A kutatás célja az, hogy az orvostudomány megértse a masszázs által előidézett biológiai hatásokat, így azokat különféle kezelések mellett alkalmazhassák a jövőben.
5 hozzászólás

bettike

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

Engem is bevehettek volna a tesztbe...

válasz erre

becky

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

Legalább egy éve nem masszíroztak meg. Jól esne.

válasz erre

Mariann

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

Egy jó masszázs nekem is jól esik mindig a stresszes napokban

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

de jó is lenne egy masszázs, remélem nyerek nálatok

válasz erre

Minoni

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

A legnyugtatóbb dolog - a jó forró fürdő mellett...

válasz erre