10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Ne csak Karácsonykor törődjünk a családdal

2013. december 16.
2.2541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A szeretet ünnepének közeledtével egyre nagyobb hangsúlyt kap a család, az összetartozás, valamint a gyermekek jóléte. A Nivea már 12 éve támogatja és szorosan együttműködik az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvánnyal. Ennek keretében idén 8 millió forintot adományoztak az alapítvány két programján keresztül a gyermekek és a nehéz helyzetben élő családok megsegítésére.


Az SOS Gyermekfalvak pedagógiai munkatársai speciális foglalkozásokat szerveznek az ott nevelkedő fiatalok számára, hogy képességeiket és készségeiket fejleszthessék. Az adomány által lehetőség nyílt a tehetséges fiatalok egyéni fejlesztésére is, így a kiemelkedő teljesítményekkel rendelkező gyerekek speciális foglalkoztatása nagyban segíti őket.

Mivel az SOS Gyermekfalu nem csak a hozzájuk került gyermekek gondozásával foglalkozik, hanem a krízisbe jutott családokon is segít, ezért az ilyen jellegű adományok a különböző krízismegelőző programokat is támogatják. Sok család kerül néha olyan helyzetbe, hogy nem képes gondoskodni gyermekéről, ami ahhoz vezethet, hogy a fiatalkorút kiemelik a családból, ezzel megtörve a gyermek lelki világát. Az ilyen helyzetek megelőzésére jött létre a krízismegelőző program, hogy segítse a családmegerősítést.

A Nivea lehetőséget nyújt most Nekünk is, hogy örömet szerezzünk az SOS Gyermekfalu kis lakóinak egy képeslapon keresztül, hogy megmutassuk ilyenkor, Karácsonykor is gondolunk rájuk. A Nivea szívküldi oldalán tölthetjük ki a képeslapokat és küldhetjük el az Alapítvány részére!
4 hozzászólás

Linda

11 éve, 24 napja

Jaj én küldök is egy képeslapot! mosolygó smiley Megérdemlik a kicsik!

válasz erre

Sandy

11 éve, 24 napja

Szép gesztus, és nagyon kedves segítség!

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 24 napja

jó, hogy így karácsony közeledtével egyre több az értelmes adomány

válasz erre

leoni

11 éve, 24 napja

Ez nagyon szép dolog!

válasz erre