6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Natalie Livingstone: A Rothschild család asszonyai - könyvajánló

2022. október 23.
92.3621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A Rothschild család történetét már sokszor sokan megírták különböző nézőpontokból, ám a dinasztia női tagjairól ezidáig nem készült olyan regény, ami megfelelően bemutatná azt, milyen nehéz is volt beilleszkedniük zsidóként a keresztény társadalomba.


A történész Natalie Livingstone Németországból indulva, London keleti végétől az Egyesült Államok keleti partvidékéig, skót kastélyokon és a Bletchley Parkon át Buchenwaldig, a Vatikántól Palesztináig követi nyomon a Rothschild család angol ága asszonyainak rendkívüli életét a XIX. század hajnalától a XXI. század elejéig. A Rothschild család asszonyai című könyvből megismerhetjük, hogyan alakítottak saját dinasztiát a nők.

Befolyásos társasági háziasszonyok és tehetséges diplomaták lettek, választási kampányokat koreografáltak, tanácsokat adtak miniszterelnököknek, kiálltak a társadalmi reformok mellett - és a tőzsdén kereskedtek. Ebben a könyvben ismét bebizonyosodik az a közmondás, miszerint minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő! (5.499,- Európa kiadó)
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 7 hónapja és 9 napja

Még nem hallottam róluk meglepett smiley

válasz erre