Hozzávalók:
150 g tejszín
150 g fehér csoki
30 g vaj
narancsaroma
1 mokkáskanál fahéj
120 g mandula liszt
210 g porcukor
3 db tojásfehérje
30 g kristálycukor
piros ételfesték
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a krémet, hogy legyen ideje megdermedni. Ehhez felforraljuk a tejszínt, majd beledaraboljuk a csokit és hozzáadjuk a vajat. Ha jól felolvadt minden és elvegyült, akkor hozzáadjuk még a narancsaromát vagy reszelt narancshéjat valamint a fahéjat. Celofánnal lefedjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáljuk át, fontos, hogy minden sima legyen. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha már kemény a hab, akkor jöhet először az ételfesték, majd a mandulás-porcukros liszt. Óvatosan keverjük össze a habot és a lisztet. Ezután a krémet habzsákba töltjük és kisebb karikákat nyomunk egy sütőpapírral. Kicsit megütögetjük a tepsit, hogy szép egyenletesek legyenek a macaronok és 15 percig hagyjuk pihenni.
Ezt követően előmelegített sütőben 150 fokon megsütjük a macaronokat 10-12 perc alatt, majd megtöltjük őket a narancsos krémmel. A macaronokat lehet még díszíteni például marcipánból készített hópelyhekkel.