Egy újabb fantasztikus ízű, igazi lélekmelengető puncs receptjét mutatjuk meg, amit akár alkoholmentesen is elkészíthetünk a bulira. A különböző télies fűszerek nagyon jól kiegészítik egymást az italban.
Hozzávalók:
2 filter fekete tea
5 dl víz
diónyi gyömbér
1 rúd fahéj
4-5 szem szegfűbors
1 db csillagánizs
1/2 citrom leve
50 g méz
5 dl narancslé
1 dl rum
pici rumaroma
Elkészítés:
A vizet forraljuk fel. Közben a gyömbért pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Egy lábosba dobjuk bele a gyömbért, a teafiltereket, a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűborsot, majd öntsük fel a felforralt vízzel. Hagyjuk lefedve állni 5 percig, majd vegyük ki a filtereket. A fűszereket még hagyjuk benne egy kis ideig állni.
Ezután szűrjük le és keverjük hozzá a mézet, a narancslevet és a citrom levét. Majd mehet bele a rum és a rumaroma is, ha alkoholmentesen szeretnének, akkor csak rumaromát használjunk. Melegítsük fel az italt és tálaláshoz dobjunk a bele néhány csillagánizst és narancsszeleteket.