Hozzávalók:
1 kg pulykamell
6-7 db narancs
2 evőkanál méz
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
rozmaring
pici szerecsendió
2 dl víz
2 dl fehérbor
Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután egy tálban keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a fűszereket valamint 5 db narancs levét és reszelt héját. Ebben a keverékben forgassuk meg alaposan a húst és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek minden rostba belemenjenek.
Egy kivajazott hőálló tálban elhelyezzük a húst, öntünk alá vizet és bort, majd a hús tetejére megpucolt narancs karikákat teszünk. Lefedjük az egészet és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütjük. A végén levesszük a fóliát és pirosra sütjük a húst.