Hozzávalók:
500 g hátszín
4 evőkanál mogyoró olaj
35 g vöröshagyma
3 evőkanál aprított fokhagyma
2 teáskanál reszelt narancshéj
2 evőkanál kínai rizsbor
1 teáskanál cukor
2 teáskanál világos szójaszósz
2 teáskanál kínai rizsbor
2 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál étkezési kukoricakeményítő
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a pácot. Ehhez a szójaszószt, a rizsbort, a szezámolajat és a kukoricakeményítőt keverjük össze. A hátszínt vágjuk fel 4 cm-es csíkokra és keverjük össze a páccal. 15-20 percig hagyjuk állni a pácban. Egy wok-ba tegyünk kevés olajat, majd amint felforrósodott, tegyük bele a húst és hirtelen süssük meg őket.
Ha kész a hús, akkor tegyük félre és a wok-ot töröljük ki. A hagymát vágjuk vékony szeletekre és a felforrósodott olajba tegyük bele a fokhagymával és a narancshéjjal együtt. Egy percig süssük az egészet. Öntsünk rá rizsbort és adjuk hozzá a cukrot, majd főzzük 3 percig.
Végül visszatesszük a húscsíkokat, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.