23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Narancsos hátszín csíkok

2015. december 08.
5.7321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha karácsonykor szeretnéd lenyűgözni valamilyen különleges étellel a vendégeidet, akkor készítsd el ezt a szuper receptet. Nem igényel nagy főzőtudományt, azonban egy kicsit borsosabb az ára.
 


Hozzávalók:
500 g hátszín
4 evőkanál mogyoró olaj
35 g vöröshagyma
3 evőkanál aprított fokhagyma
2 teáskanál reszelt narancshéj
2 evőkanál kínai rizsbor
1 teáskanál cukor
2 teáskanál világos szójaszósz
2 teáskanál kínai rizsbor
2 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál étkezési kukoricakeményítő

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a pácot. Ehhez a szójaszószt, a rizsbort, a szezámolajat és a kukoricakeményítőt keverjük össze. A hátszínt vágjuk fel 4 cm-es csíkokra és keverjük össze a páccal. 15-20 percig hagyjuk állni a pácban. Egy wok-ba tegyünk kevés olajat, majd amint felforrósodott, tegyük bele a húst és hirtelen süssük meg őket.

Ha kész a hús, akkor tegyük félre és a wok-ot töröljük ki. A hagymát vágjuk vékony szeletekre és a felforrósodott olajba tegyük bele a fokhagymával és a narancshéjjal együtt. Egy percig süssük az egészet. Öntsünk rá rizsbort és adjuk hozzá a cukrot, majd főzzük 3 percig.

Végül visszatesszük a húscsíkokat, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.
5 hozzászólás

Kunoichi

10 éve, 3 hónapja és 12 napja

Most valahogy megéheztem mosolygó smiley

válasz erre

Regina

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Nagyon guszta! Biztos finom! mosolygó smiley

válasz erre

Cynthia

10 éve, 3 hónapja és 23 napja

Tuti jó íze van.

válasz erre

Linda

10 éve, 3 hónapja és 23 napja

Hmm jól hangzik. Imádom a hátszínt.

válasz erre

veruss74

10 éve, 3 hónapja és 23 napja

Ezt tuti kipróbálom, elképesztően ínycsiklandó! mosolygó smiley

válasz erre