23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Narancsos eperdzsem

2016. május 22.
5.3731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már hazánkban is egyre több helyen kapható a finom hazai eper, így most mutatunk egy kellemes, narancsos eperdzsem receptet. Könnyen elkészíthetjük és a nyáron folyamán vagy akár télen is fogyaszthatjuk friss pirítóssal.
 


Hozzávalók:
1,5 kg friss eper
3 db narancs
1 db vaníliarúd
450 g befőzőcukor
1 teáskanál citromsav

Elkészítés:
Az epret alaposan mossuk meg és csepegtessük le. Vágjuk le a zöld részeket és az érettebb szemeket tegyük félre. A nagyobb szemeket vágjuk félbe. Ezt követően egy botmixerrel pürésítjük az epret. A masszát öntsük egy lábosba és adjuk hozzá a cukrot. Kezdjük el főzni és közben a narancsok levét adjuk hozzá, valamint a vaníliarúd belsejét.

Forraljuk fel, majd alacsony lángon további 5 percig főzzük. A citromsavat egy kevés vízzel keverjük el és adjuk a dzsemhez. Végül üvegekbe töltjük és dunsztba tesszük.
3 hozzászólás

becky

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

A sima eperlekvárt jobban kedvelem.

válasz erre

Enci

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

Nagyon ízletes lehet naranccsal.

válasz erre

Lili

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

Eperlekvár a kedvencem. mosolygó smiley

válasz erre