Hozzávalók:
4 db tojás
100 g erythritol
2,5 dl friss narancslé
1 narancs reszelt héja
3 evőkanál citromlé
5 lap zselatin
csipet só
fél teáskanál őrölt kardamom
Elkészítés:
A zselatint áztassuk be hideg vízbe. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgakat keverjük habosra az édesítő felével. A citrom és a narancslevet tegyük egy fazékba és melegítsük fel, majd folytonos keverés mellett csurgassuk a tojássárgás keverékbe. Vízgőzre ezt a keveréket tegyük fel, közben adjuk hozzá a narancsreszeléket és a fűszereket.
Alacsony lángon 5-6 percig főzzük míg besűrűsödik. Vegyük le, kicsit hagyjuk hűlni, majd a zselatint keverjük bele. Ezt követően hagyjuk teljesen kihűlni és tegyük a hűtőbe. A fehérjét verjük kemény habbá a megmaradt édesítővel. Végül a megdermedt narancskrémhez keverjük óvatosan a habot. Poharakban tálaljuk.