4 °C
tiszta égbolt
2025. március 20., csütörtök
Klaudia

Narancsos csirkecombok

2018. június 10.
8.0311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A narancsos sült csirkecomb isteni nyári fogás, az üde narancsnak köszönhetően. A narancstól ráadásul kissé ragacsossá fog válni sütés közben. Nagyon könnyen elkészíthetjük, szinte bármilyen körettel tálalhatjuk azt.


Hozzávalók:
8 db csirkecomb
2 evőkanál balzsamecetet
4 evőkanál narancslekvár
1 dl narancslé
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál méz
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, bors
friss oregánó

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, a narancslekvárt, a narancslét, a zúzott fokhagymás és a mézet. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat is, egy pici sót, borsot. Ebben a szószban forgassuk meg a megtisztított csirkecombokat és tegyük az egészet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és a csirkecombokat egy tepsibe téve betesszük a sütőbe. Körülbelül 50 percig sütjük a combokat, amiket érdemes néha megforgatni. Végül friss oregánóval megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

Edit90

7 éve, 4 hónapja és 10 napja

Imádom az ilyen recepteket.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 4 hónapja és 10 napja

Lili írta:
Néhány igazi naranccsal is felehetne ezt még dobni.
Hmmm ez jó ötlet.

válasz erre

Lili

7 éve, 4 hónapja és 10 napja

Néhány igazi naranccsal is felehetne ezt még dobni.

válasz erre