Nagyon sok vitaminra van szüksége a szervezetnek ilyenkor, éppen ezért nagyszerű zöldség a cékla. Rengeteg vitamint tartalmaz és krémlevesként is kitűnő.
Hozzávalók:
3 db narancs
500 g főtt cékla
2 db hagyma
2 evőkanál olaj
5 dl alaplé
só, bors
4 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A narancsokat alaposan mossuk meg, majd a héjukat vágjuk le és szeleteljük vékony csíkokra. A narancs többi részét pucoljuk meg és a hártyát is távolítsuk el. A megfőtt céklákat gumikesztyűben daraboljuk fel. A hagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon megpároljuk.
Ezt követően adjuk hozzá a céklát és a narancsot, majd öntsük fel az alaplével. Felforraljuk az egészet és ezt követően alacsony lángon 10 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük és megszórjuk sóval, borssal. Végül lehet tálalni tejföllel és a narancs héjával.