31 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Narancsos amerikai palacsinta

2016. november 25.
9.0063
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már itt a hétvége, akkor lehet egy kicsit tovább főzőcskézni a reggeleken és akár ínycsiklandó amerikai palacsintát is készíthetünk. Mivel itt a narancs szezon, ezért ma megmutatjuk, hogy lehet a palacsintát és a narancsot együtt tálalni.


Hozzávalók:
0,5 csésze teljes kiőrlésű liszt
2,5 evőkanál fehérliszt
2,5 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
0,5 teáskanál sütőpor
3 evőkanál barnacukor
2 teáskanál fahéj
1 evőkanál olvasztott vaj
1 csésze tej
1 teáskanál narancsreszelék
kókuszolaj a sütéshez
4 evőkanál méz
2 db narancs

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és apránként a tejet. A sűrű tésztából kisebb palacsintákat készítünk. Nagyon fontos, hogy alacsony hőfokon süssük a palacsintákat, különben össze fognak esni vagy nem fognak megsülni rendesen.

A narancs héját reszeljük le, míg a húsát vágjuk kockákra. Egy lábosba főzzük össze a narancsot a mézzel. Végül a forró öntetet a palacsintákra öntjük. Pici csokival megbolondíthatjuk az egészet.
3 hozzászólás

Mirjam

9 éve, 3 hónapja és 4 napja

Hmm mosolygó smiley guszta.

válasz erre

Kamilla

9 éve, 3 hónapja és 5 napja

Narancsos palacsintát még soha nem ettem.

válasz erre

Lili

9 éve, 3 hónapja és 5 napja

Nem kedvelem túlzottan az amerikai palacsintát. A magyar hagyományos jobb. mosolygó smiley

válasz erre