21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Napi fél óra edzés is elég lehet a fogyókúrához

2014. január 06.
2.3411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy friss tanulmány szerint akár napi fél óra mozgás is elég lehet ahhoz, hogy sikeresebbé tegyük fogyókúránkat, hiszen a testsúlycsökkentés szempontjából szinte mindegy, hogy valaki egy órát, vagy csak harminc percet tölt el aktív mozgással. Sőt, tudományos kutatások szerint utóbbi még előnyösebbnek is tekinthető!


A Koppenhágai Egyetem szakavatott orvosi csoportja mérsékelten elhízott férfiakon próbálta meg bebizonyítani hipotézisét. A pácienseket két fókuszcsoportra osztotta, majd az egyiknek napi fél órát, a másiknak pedig napi egy órát kellett aktív edzéssel eltöltenie úgy, hogy közben folyamatos izzadást produkáljanak.

A kutatók a kísérleti időszak lejártával megdöbbentő eredményre jutottak, hiszen míg a józan ész azt diktálná, hogy a többet edzettek többet is fogytak, a valóságban közel egy kilóval több súlyfeleslegtől szabadultak meg azok a páciensek, akik csak 30 percet töltöttek aktív mozgással. Az adatok egészen pontosan 3,6 kilogramm mínuszt mutattak a kevesebbet, és 2,7 kilogrammot a többet edzettek között, amit három hónap alatt sikerült elérniük az alanyoknak.

A kutatás mindemellett azt is bebizonyította, hogy a harminc perces edzéssel sokkal több kalóriától is megszabadultak a páciensek ahhoz képest, mint amennyit előírtak számukra. A szakemberek egyelőre nem találtak tudományos magyarázatot a jelenségre, de állításuk szerint valószínűsíthetően a magyarázat abban keresendő, hogy az emberek nagy része a fél órás testmozgást sokkal teljesíthetőbbnek hiszi, mint az egy órást, így lazsálás nélkül, maximális energiával teljesítik az időkeretet.
6 hozzászólás

Kicsi

10 éve, 6 hónapja és 5 napja

Nálam működött!! Felváltva,egyik nap végig táncoltam, a másik nap edzettem.Az eredmény egy hónap után látványos volt!

válasz erre

kpal

10 éve, 6 hónapja és 5 napja

Jó ez a cikk kacsintó smiley Remélem Férfira is igaz .

válasz erre

simply red

11 éve, 5 hónapja és 11 napja

Ez nagyon szimpatikus nyelvnyújtó smiley akkor ezentúl nem gyötröm magam "órákon át" nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Gucci

11 éve, 5 hónapja és 15 napja

Akkor fél óránál többet nem fogok edzeni röhögő smiley

válasz erre

leoni

11 éve, 5 hónapja és 16 napja

Illetve ehhez azért jelentősen kell csökkenteni a bevitt ételt is...

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 5 hónapja és 16 napja

Fél órát naponta még ki is bírok mosolygó smiley

válasz erre