Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
0,5 dl rum vagy rumaroma
egy kevés kókuszreszelék
egy kevés kakaópor
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
0,5 dl rum vagy rumaroma
kevés kókuszreszelék
Elkészítés:
A darált kekszet keverjük össze a margarinnal, a porcukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóporral. Dolgozzuk jól össze, hogy egy masszát kapjunk. Ezután tegyük félre, de ne a hűtőbe!
A krémhez a gesztenyemasszát törjük át egy krumplinyomón, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Addig keverjük, amíg nem kapunk egy krémes, csomómentes állagot.
Egy tiszta konyharuhát vizezzünk be és a kekszmassza felét kenjük szét rajta úgy, hogy egy 20x15 cm-es téglalapot kapjunk. A krém felét kenjük rá és óvatosan göngyölítsük fel a konyharuha segítségével. A kekszmassza és a krém másik felével is járjunk el hasonlóan, majd mindkét tekercset tegyük hűtőbe körülbelül 1-1,5 órára, hogy jól összeálljon.
Olvasztott csokoládéval bevonhatjuk, de akár így is fogyaszthatjuk a felszeletelt gesztenyés tekercseket.