17 °C
borús égbolt
2024. május 22., szerda
Júlia, Rita

Nagy kijelző, kényelmes klaviatúra - kezünkben az Acer Aspire 3

2022. szeptember 21.
83.3511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az Acer fejlesztői igyekeznek olyan készülékeket megalkotnak, melyek tökéletes akár otthoni, iskolai vagy munkahelyi használatról legyen szó. Az Acer Aspire 3 is egy ilyen nagyszerű eszköz, melyből nemrégiben nálunk járt egyik modelljük, amit a tesztelés alatt nagyon megkedveltünk és alábbi cikkünkben részletesebben is bemutatjuk mire képes, mit szerettünk benne.


Ha munkáról van szó, akkor az ember igyekszik olyan laptopot választani magának, aminek nagy a kijelzője, kényelmes a klaviatúrája és jól bírja az akkumulátora is. Nos, a Aspire 3 mindezeket tudja, ráadásul árban is verhetetlen, de erről későbbiekben beszélünk. Először lássuk a külsőt. Az Aspire 3-ból a csinos Lava Red színűt kaptuk kézhez, hiszen mi csajok, szeretjük a szép színeket, ehhez még a manikűrünket is igazíthatjuk.

Nagy kijelző, kényelmes klaviatúra - kezünkben az Acer Aspire 3 - 2. kép

A laptop 1,7 kg, ami kicsit soknak tűnik, de cserébe egy 15,6"-os, Full HD felbontású, matt kijelzővel felszerelt készüléket kapunk. Ezen akár nagyobb excel fájlokat is megnyithatunk, így sokkal kényelmesebbé válik a munka. Ráadásul matt a kijelző felülete, ezért nagyobb fényben, napsütésben is jól lehet rajta dolgozni. A felhasználó szemét pedig az Acer BlueLightShield technológia védi a káros kék fénytől.

Ahogy azt már említettük, ennek a készüléknek a klaviatúrája nagyon kényelmes, ez volt az egyik ok, amiért megkedveltük. Méretéből adódóan nagyon könnyen lehet rajta gépelni, halk a billentyűzete és a touchpadon is egyszerűen lehet mozdulatokat tenni. A laptopot felnyitva kissé megemelkedik a klaviatúra is, mely az ergonomikus forgópántos kialakításnak köszönhetően nem csak kényelmesebbé teszi a pötyögést, de a hűtés is hatékonyabban működik. Az egyetlen dolog amit talán hiányoltunk, a billentyűzet világítás.

Nagy kijelző, kényelmes klaviatúra - kezünkben az Acer Aspire 3 - 3. kép

Mivel ezt a laptopot elsősorban munkára és tanulásra ajánlja maga a gyártó, ezért nem hiányozhatnak róla a különböző csatlakozó portok sem. Találunk rajta 3 db USB csatlakozót, ebből kettő 3.2-es, valamint egy HDMI portot, egy jack dugót és egy gyors Ethernet csatlakozót. Talán egy USB-C csatlakozónak még örültünk volna, de nem feltűnő a hiánya.

A borítás alatt az Intel i3-as processzora dolgozik, mely mellett egy 8GB-os memória és egy 256GB SSD kártya működik. Természetesen a legújabb Windows fut a gépen, ami rengeteg olyan funkciót kínál, mely megkönnyíti a munkát. Az akkumulátora hivatalosan 8 órát bír, nálunk több internet ablak megnyitásakor, videó lejátszással és e-mailezéssel körülbelül 6-6,5 órát bírt ki, ami majdnem egy teljes munkanap, nagyon elégedettek voltunk vele.

Nagy kijelző, kényelmes klaviatúra - kezünkben az Acer Aspire 3 - 4. kép

Ár-érték arányban nálunk verhetetlen

A kinézete, a funkciói és a kényelme miatt olyan felhasználóknak ajánljuk az Acer Aspire 3 laptopot, akik sokat gépelnek otthon, munkahelyükön vagy éppen az iskolában, hiszen ez az egyik legkényelmesebb modell, amivel eddig találkoztunk. A készülék már 242.000 forinttól elérhető, ami egy nagyon kedvező ár, ezért is mondhatjuk rá, hogy az egyik legjobb választás a piacon, amennyiben egy középkategóriás laptopot szeretnénk választani.
2 hozzászólás

Minoni

1 éve, 9 hónapja és 12 napja

Nincs túlcsicsázva, a színe nagyon tetszik!

válasz erre

EszterSzabadkai

1 éve, 9 hónapja és 20 napja

Tényleg jó ára van.

válasz erre