15 °C
erős felhőzet
2025. május 09., péntek
Gergely

Mustáros-gombás csirkemell

2019. november 19.
13.3321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy istenien finom főétel, amit nem nehéz elkészíteni és tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy éppen házi galuskával. A krémes csirkés ételt biztosan mindenki kedvelni fogja, vendégeknek is nyugodtan elkészíthetjük.


Hozzávalók:
600 g gomba
1 fej vöröshagyma
500 g csirkemell
3 evőkanál mustár
csipet tárkony
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
2 dl olaj
apróra vágott petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A gombát vágjuk össze, majd tegyünk egy serpenyőbe kevés olajat és pirítsuk meg rajta a gombát. Közben a hagymát apróra vágjuk és egy másik serpenyőben olajon elkezdjük megpárolni. A megpirult hagymához adjuk a felszeletelt vagy kisebb darabokra vágott csirkét és együtt sütjük tovább. Közben sóval és borssal szórjuk meg. Ha már kezd megsülni, akkor mehet hozzá a tárkony, valamint a mustárt.

Végül a gombát is hozzáadjuk, majd az egészet behabarjuk a tejföllel és a liszttel. Érdemes még ilyenkor kicsi sót és borsot szórni rá. Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel.
nincs még hozzászólás