11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Mustáros steak burgonya

2020. március 01.
35.5051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egészen különlegesnek mondható burgonya, ugyanis a hagyományos steak burgonyát egy kis mustárral dobjuk fel. Nagyon ízletes a mustáros sült burgonya, jól feldobja az egyszerű sült húsos ételeket is.


Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
85 g magos mustár
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál oregánó
1 teáskanál só, bors

Elkészítés:
A burgonyákat ízlés szerint pucoljuk meg vagy csak mossuk meg alaposan, majd nagyobb gerezdekre vágjuk össze. Egy másik tálban keverjük el a mustárt, a vajat, az olajat, a citromlét és a héjat, valamint a fűszereket. Alaposan keverjük össze, majd öntsük rá a burgonyára. Keverjük össze, hogy minden burgonyára jusson a pácból.

Végül egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral és előmelegített sütőben 220 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. Érdemes sütés közben néha megforgatni a burgonyákat.
1 hozzászólás

regeena

5 éve, 7 hónapja és 19 napja

Azta meglepett smiley hát ilyenről még nem is hallottam.

válasz erre