11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 04., hétfő
Kázmér

Munkahelyváltás előtt állsz? Íme néhány tuti tipp!

2020. február 23.
10.3911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Minden ember életében eljön a pillanat, hogy szükségessé válik a karrierváltás, mert megakadtak egy szinten, sem anyagilag, sem szakmailag nem tudnak továbblépni, vagy egyszerűen csak újabb kihívásokra vágynak. Ez egy természetes dolog, hiszen elmúltak azok az idők, amikor egy ember ugyanott öregedett meg, ahol annak idején dolgozni kezdett. Bár ennek is megvan a maga varázsa, ha éppen munkahelyváltás előtt állsz, azért érdemes lehet megfogadnod az alábbi tanácsokat!


Először is merj lépni

Merthogy sokan hetekig, hónapokig, sőt évekig halasztják a munkahelyváltást, és ezzel együtt elszalad egy élet, esetleg elmúlik a lehetőség. Fontos tehát egy kis bátorság és merészség hozzá, ami hitel vagy gyerekek mellett talán nem egyszerű, de ha adott a lehetőség, akkor nem szabad sokat habozni, azonnal lépni kell, amint van előttünk egy biztos út. Ki tudja, hogy milyen lehetőségek nyílnak meg ezzel előttünk a jövőre nézve! Hallgass az ösztöneidre...

Munkahelyváltás előtt állsz? Íme néhány tuti tipp! - 2. kép

Ne égess fel magad mögött minden hidat

Bármilyen is a kapcsolatod a jelenlegi munkáltatóddal, igyekezz úgy elmenni, hogy nem égetsz fel magad mögött minden egyes hidat. Lehet váltani büszkeséggel úgy is, hogy közben megmaradtok embereknek, és intelligens keretek között rendezitek a dolgokat, a papírokat, szurkálódások vagy a másikkal történő személyeskedés nélkül. Mindenki pótolható, ez tény és való, de azért előfordulhat, hogy az új helyen nem találod meg a számításaidat, és ha tárt karokkal várnak vissza, bármi megtörténhet...

Az új helyen kérdezz ki pár leendő kollégát

Persze az is előfordulhat, hogy az új lehetőség ott van előtted, lépnél is, de olyan magas összegekkel dobálóznak vagy olyan ígéreteket tesznek, hogy az teljességgel hihetetlen számodra. Túl szép, hogy igaz legyen - ha egy klisével szeretnénk élni. Amennyiben valami bűzlik számodra, érdemes lehet alaposabban kikérdezni az új munkahelyen néhány kollégát, hogy valóban minden olyan, amilyennek a főnök vagy mások beállították. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy az új helyeden kétszer annyi pénzt kapsz feleannyi munkáért. Igen, ezért mindenképpen váltani kell!

Munkahelyváltás előtt állsz? Íme néhány tuti tipp! - 3. kép

A kiskapukat mindig nézd meg

Merthogy kiskapuk sok esetben előfordulhatnak. Nyálazd át alaposan az állásajánlatot, sőt az írásos ígéreteket is, hiszen gyakran és könnyedén előfordulhat, hogy olyan, elsőre talán egyáltalán nem feltűnő dolgok kerültek bele a szerződésbe, hogy azok a későbbiekben még komoly gondokat okozhatnak a számunkra. Ezeket tehát mindig alaposan tanulmányozzuk át, nehogy cseberből vederbe, vagy még rosszabba kerüljünk.

Persze van, amikor nincs vesztenivalód

Ennél rosszabb nem jöhet? Nyilván ilyen esetek is vannak, hiszen hiába a jogrendszer, aki dolgozott már életében, az nagyon jól tudja, hogy a magyar munkáltatók zöme ott trükközik, és ott veri át az alkalmazottját - tisztelet a kivételnek -, ahol csak lehet. Ebből kifolyólag könnyedén kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nincs vesztenivalónk, mert csak jobb lehet nekünk az új munkahelyen.
1 hozzászólás

Gucci

4 éve, 4 hónapja és 14 napja

Nehéz a váltás, de néha kell. Nekem is volt már pár rossz melóm amit hamar ott hagytam.

válasz erre