Hozzávalók:
200 g mozzarella
2 padlizsán
2 konzerv paradicsompüré
2 dl ketchup
2 evőkanál olívaolaj
vaj
oregánó
só, bors
Elkészítés:
A mozzarellát és a padlizsánt is vágjuk szeletekre. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki és kenjük ki a paradicsompürével vékonyan. Ezt követően rétegezzük a hozzávalókat. Először jön a padlizsán, melyet sózunk, borsozunk és megszórjuk oregánóval. Ezután jön a mozzarella és így tovább.
Addig rétegezünk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A ketchupot elkeverjük az olívaolajjal és szépen ráöntjük a zöldségekre. Reszelhetünk még a tetejére mozzarellát vagy parmezánt és szórjuk meg oregánóval.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Előtte fedjük le és az utolsó 5 percnél vegyük le az alufóliát, hogy a sajt szépen ráolvadjon.