Hozzávalók:
250 g mini mozzarella
200 g saláta, rukkola saláta
1 db avokádó
olívaolaj
friss bazsalikom
koktélparadicsom
1 citrom leve
Elkészítés:
A mozzarellákat és a paradicsomokat vágjuk félbe. Egy tálba vágjunk salátát vagy egyszerűen csak tépkedjünk egy keveset. Dobáljuk bele a paradicsomot és sajtot. Az avokádót pucoljuk meg, vágjuk ki a magját és szeleteljük fel körülbelül akkorára, amekkorák a mozzarellák, és dobjuk bele a salátába.
Aki szereti az olívabogyót, az tehet bele nyugodtan néhány szemet. Az olívaolajat és a citrom levét keverjük össze 1:3 arányban. Öntsük rá az öntete a salátára és jól keverjük össze, hogy mindenhova jusson. A bazsalikomot vágjuk fel apróra és szórjuk rá a salátára.
Egy kis időre tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jobban összeérjenek. Magában is tökéletes, de tészták mellé is lehet fogyasztani.