Hozzávalók:
350 g liszt + 120 g a morzsához
1 kg szilva
1,5 dl langyos tej
csipet só
100 g cukor
1 db tojás
1 csomag élesztő
50 g puha vaj
1 evőkanál fahéj
50 g cukor
80 g hideg vaj
40 g porcukor
1 teás kanál vanília kivonat
Elkészítés:
Először állítsuk össze a tésztát, ehhez a tejben, egy kicsi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a maradék cukrot, a tojást, a puha vajat, majd a felfutott élesztőt és egy lágy tésztát gyúrunk belőle. Végül 30 percre letakarjuk keleszteni. Közben előkészítjük a szilvát, magozzuk ki és vágjuk cikkekre.
A morzsához keverjük össze a hideg vajat, a porcukrot, a lisztet és a vanília kivonatot. A cukrot és a fahéjat pedig egy másik tálban elkeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a tésztát és hagyjuk 10 percig. Ezután a tésztát megszórjuk a fahéjas cukorral, majd ráhelyezzük a szilvákat, végül megszórjuk a morzsával.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából egy órát sütjük. Kihűlve vagy melegen is lehet tálalni vanília fagylalttal.