Hozzávalók:
300 g csirkemell
2 evőkanál mogyoróvaj
1 dl tej
1 dl főzőtejszín
50 g földimogyoró
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
A kókuszzsíron pirítsuk meg a kissé összevágott földimogyorót, majd tegyük félre. A csirkemellet vágjuk csíkokra vagy kockákra, ízlés szerint, majd egy serpenyőben pirítsuk meg, közben sózzuk és borsozzuk. Ha már kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a tejszínt és 5 percig pároljuk.
Ezután mehet hozzá a tej és a mogyoróvaj. Ízlés szerint használhatunk simát vagy ropogósat. Ha nagyon sűrű lenne a mártás, akkor további tejjel lehet hígítani kicsit. Jól összeforraljuk az egészet és a legvégén beleszórjuk a pirított mogyorót. Rizzsel tálalva tökéletes.