10 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Mogyoróvajas csirkemell

2018. február 22.
9.2671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Varázsold el a gyerekeket vagy a családot egy isteni finom mogyoróvajas főétellel. Talán kevesen gondolnák, hogy a mogyoróvaj nagyon jól illik a csirkéhez, pedig igaz és nagyon könnyű elkészíteni.


Hozzávalók:
300 g csirkemell
2 evőkanál mogyoróvaj
1 dl tej
1 dl főzőtejszín
50 g földimogyoró
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:
A kókuszzsíron pirítsuk meg a kissé összevágott földimogyorót, majd tegyük félre. A csirkemellet vágjuk csíkokra vagy kockákra, ízlés szerint, majd egy serpenyőben pirítsuk meg, közben sózzuk és borsozzuk. Ha már kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a tejszínt és 5 percig pároljuk.

Ezután mehet hozzá a tej és a mogyoróvaj. Ízlés szerint használhatunk simát vagy ropogósat. Ha nagyon sűrű lenne a mártás, akkor további tejjel lehet hígítani kicsit. Jól összeforraljuk az egészet és a legvégén beleszórjuk a pirított mogyorót. Rizzsel tálalva tökéletes.
2 hozzászólás

Minoni

7 éve, 1 hónapja és 14 napja

Wow. Kipróbálom mert érdekel az íze.

válasz erre

csillucs

7 éve, 1 hónapja és 15 napja

Már szemezek ezzel egy ideje. Nagyon tetszik.

válasz erre