Hozzávalók:
250 g sütőtökpüré
200 g darált török mogyoró
100 g csokoládé
200 g liszt
2 db tojás
210 g cukor
1,3 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
fél teáskanál fahéj
1 db citrom
fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A mogyorót pirítsuk meg egy serpenyőben. A tojásokat válasszuk szét, a sárgájához keverjük az olajat és a cukor felét, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Ehhez a keverékhez adjuk a sütőtököt, a mogyorót és a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.
Az összevágott csokoládét szintén belekeverjük a tésztába, amit ezután muffinformákba teszünk és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.