Hozzávalók:
Tésztához:
80 g vaj
110 g kristálycukor
1 tojás
135 g liszt
1 teáskanál sütőpor
80 ml tej
1/2 teáskanál vaníliakivonat
100 g durvára darált mogyoró
Csokibevonathoz:
1 tábla étcsokoládé
120 g vaj
2 evőkanál tej
2 evőkanál víz
kevés cukor
cukordíszek a díszítéshez
Elkészítés:
Első lépésként a vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és jól dolgozzuk össze. Ezután jöhet bele a liszt, a sütőpor, a tej és a vaníliakivonat. Az egészet összekeverjük, hogy egy masszív tésztát kapjunk.
A darált mogyoróból 60 grammot keverjünk a tésztához. Ha nincs cake pop formánk, akkor készítsünk közepes méretű golyókat a masszából. A 160 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük a golyókat. Amíg sülnek a golyók, addig a csokimázat készítsük el.
Ehhez a csokoládét gőz felett olvasszuk fel, majd a hozzávalókat keverjük hozzá. Pálcikára szúrjuk az elkészült golyókat, majd belemártogatjuk őket a csokoládéba. Darált mogyoróval, cukordísszel vagy cukormázzal díszítjük és megvárjuk míg szépen megszáradnak a sütigolyók.