Hozzávalók:
4 dl liszt
4 dl tej
4 db tojás
1-2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
csipet só
olaj
250 g mascarpone
3-4 evőkanál mogyorókrém
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl cukrászhab
Elkészítés:
A tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral,a sóval és a tejjel. Ezt követően folyamatosan keverjük hozzá a sütőporos lisztet. A megszokottnál sűrűbb palacsinta tésztát fogunk kapni. Ezt követően a szokásos módon süssük ki a palacsintákat.
A krémhez a mascarponét keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habot verjük kemény habbá. Jöhet a rétegzés, először kenjük meg a mogyoróskrémmel, majd jöhet egy palacsinta, a következő réteget tejszínhabbal kenjük meg. Addig rétegezünk, amíg el nem fogynak a palacsinta szeletek.
Végül keverjük össze a maradék krémet a habbal és kenjük rá a palacsintára. Néhány gyümölccsel díszítsük.